reading, book, girl

3 tips voor het zelf publiceren van uw eigen boek

Mijn eerste uitstapje naar zelfpublicatie was rond 1978.

Groot probleem. In 1978 was ik een kind en gaf ik mijn eerste kinderboek uit

Niemand was echt geïnteresseerd in het publiceren van een softcover van mij en hoewel mijn ouders steun gaven, wisten ze niet echt hoe ze me moesten helpen. Mijn eerste werk heette “Een gids voor zelfbeeld en er goed uitzien”. Interessant genoeg heb ik het onlangs opnieuw gelezen en het was opmerkelijk erudiet voor iets dat een kind had geschreven.

Hoe dan ook, ik was enthousiast over het publiceren van mijn werk en het verkopen via postorder. Na veel bellen en zoeken, kreeg ik uiteindelijk een lokale printer die het (op de ouderwetse manier) zette en het als een klein boekje afdrukte. Maar het kostte me een fortuin, ongeveer $ 250 van mijn eigen geld, verdiend met klussen.

De boekjes kwamen eindelijk terug van de printer. De eerste keer dat ik ze zag, raakte ik bedwelmd door het gevoel iets bereikt te hebben.

Ik was twaalf, gepubliceerd en verslaafd.

Sinds die dag heb ik een heleboel werken in eigen beheer uitgegeven (niet alle boeken) en één ding is zeker:

Het aantal bronnen voor zelfpublicatie blijft groeien en tegenwoordig is het veel gemakkelijker om te leren hoe u uw eigen boek zelf kunt publiceren dan ooit tevoren. Hier zijn drie bronnen voor zelfpublicatie die mijn leven als auteur / uitgever echt gemakkelijker hebben gemaakt. Ik hoop dat u ze ook nuttig vindt.

De mogelijkheid om snel en goedkoop .pdf-opgemaakte documenten te maken. Doorgaans willen de meeste print-on-demand-uitgevers afdrukken vanuit .pdf-geformatteerde documenten. Als u de Adobe Acrobat-software niet kunt betalen, zijn er andere zeer goedkope oplossingen. Ik gebruik de Easy Pdf-driver van BCL. Voor minder dan $ 20 wordt deze software geïnstalleerd als een plug-in voor MS Word en kunt u uw documenten "afdrukken" naar .pdf-indeling. Er zijn andere oplossingen, maar ik vind deze echt leuk omdat het ook hyperlinks in uw tekst bewaart voor het geval u zelf uw eigen e-boek publiceert.
Een andere grote zegen voor uitgevers in eigen beheer is de mogelijkheid om goedkope royaltyvrije stockfoto's toe te voegen. Op sommige van deze sites is het mogelijk om voor minder dan $ 2 per afbeelding echt goede afbeeldingen en foto's te krijgen. En zoals u waarschijnlijk al weet, kunnen de juiste afbeeldingen uw boek echt een professionele uitstraling geven. Mijn favoriete stockfoto-site is PowerPointPix.com, omdat de kleinste foto van 900x900 pixels (geschikt voor de meeste zelfpublicatiedoeleinden) al voor slechts een dollar per afbeelding kan worden gekocht.
Een ander hulpmiddel voor zelfpublicatie waarover ik je wilde vertellen, lijkt in eerste instantie misschien niet een hulpmiddel voor zelfpublicaties. Het is een eenvoudige eierwekker. Ik krijg zoveel meer gedaan en kan bijgevolg meer producten op de markt brengen als ik een bepaald tijdstip instel waarin ik de taak wil voltooien. Ik heb bijvoorbeeld de timer ingesteld op 45 minuten voor het maken van dit artikel. Er is echt een geweldige gratis timer die ik gebruik, genaamd Cool Timer. Download het op cnet.com.