Een nieuw kantoor, waar let je allemaal op?

Krijg je binnenkort de sleutels van jouw nieuwe kantoor? Of ben je druk op zoek naar een ander bedrijfspand? Dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. In dit artikel geven we je tips waar je op moet letten bij een nieuw kantoor. Zowel in de zoektocht naar, als in de inrichting van.

De zoektocht naar een nieuw kantoor

Ben je nog druk op zoek naar een nieuw bedrijfspand of kantoorruimte? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Bijvoorbeeld de locatie. Voor de locatie kun je rekening houden met de afstand. Een pand dat ver van jouw huis uit de buurt ligt zal voor extra reistijd zorgen. De locatie heeft natuurlijk ook te maken met de prijs. Kantoorpanden die op A-locaties gelegen zijn hebben een hogere huurprijs dan panden op B-locaties. Waar je ook op moet letten is het soort pand. Kies je voor een privé gebouw of voor een pand met meerdere huurders. Een bedrijfsverzamelgebouw heeft meerdere huurders onder één dak. Hier zitten voor- en nadelen aan. Het grootste voordeel is bijvoorbeeld dat je op een eenvoudige manier jouw netwerk kunt uitbreiden. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat je met concullega’s onder één dak een ruimte huurt. Waar de een dit als bedreiging ziet, kunnen jullie elkaar ook juist versterken. Wij zijn namelijk van mening dat elke ondernemer zijn of haar eigen klantenkring heeft en dit niet voor problemen zorgt.

De inrichting van de unit

Als je al een nieuw kantoor uitgezocht hebt, kan het inrichten beginnen. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten. Bijvoorbeeld goede zonsverduistering. Het is enorm vervelend als je vol de zon op jouw beeldscherm hebt schijnen. Het beeldscherm is minder goed te zien en je zult last krijgen van jouw ogen. Daarnaast is een goede werkplek ook enorm belangrijk. Zorg voor een goed bureau en een goede bureaustoel. Een verkeerde werkhouding geeft op den duur enorme lichamelijke klachten. Investeer dus in een goede werkplek!

Huisstijl

Nu je een eigen kantoorruimte hebt, kun je hier de huisstijl van jouw bedrijf in terug laten komen. Ga je de muren een kleurtje geven? Kijk dan naar de kleuren in jouw logo en laat dit terugkomen op de muur. Het is bijvoorbeeld ook gaaf om jouw logo op een sticker te laten bedrukken en deze op de muur te plakken.

Planten en gezelligheid

In een kantoor moet gewerkt worden, maar er moet ook ruimte zijn voor ontspanning en gezelligheid. Plaats daarom wat planten op kantoor. Dit is niet alleen gezellig, het bevordert ook de productiviteit! Daarnaast kun je bijvoorbeeld een rustig hoekje creëren met een bank of leuke sofa.

Succes!

We wensen jou veel succes en hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel.