Hoe richt je online een BV op?

Wil je een besloten vennootschap (BV) oprichten en weet je niet welke stappen jij moet nemen om je onderneming te kunnen starten? Dan ben je aan het juiste adres. Waar je vroeger een ingewikkeld en lang proces moest doorlopen, is het nu ook mogelijk om je BV vanuit het gemak van je huis op te richten. Je hebt zelfs de mogelijkheid om niet meer langs de notaris te gaan. De afspraak met de notaris kan anno 2021 via digitale kanalen plaatsvinden. We vertellen je in deze blog welke stappen jij moet doorlopen om je ondernemersidee realiteit te maken.

Online BV oprichten kosten en stappenplan

Een BV oprichten zonder al te hoge kosten is online mogelijk via Ligo. Het enige wat je hoeft te doen is het doorlopen van de onderstaande stappen:

Stap 1: beantwoord de vragenlijst voor het oprichten van je BV

De antwoorden die je geeft op deze vragenlijst heeft de notaris nodig om de oprichtingsakte volledig te kunnen maken en je bedrijf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK).

Stap 2: bekijk je conceptakte en upload de benodigde documenten

Direct na het invullen van de vragenlijst kan je vaak al je conceptakte inzien. Controleer deze en bekijk of alles klopt in deze akte. Daarnaast upload je de benodigde documenten voor de notaris, zoals bijvoorbeeld je identiteitsbewijs.

Stap 3: de afspraak bij de notaris

Je gaat langs bij de notaris om je te identificeren en de inhoud van de akte door te spreken. Deze afspraak kan tegenwoordig ook vanuit het gemak van je eigen huis plaatsvinden via een video call.

Stap 4: je BV opstarten: de notaris schrijft je BV in bij de KvK

Als jij na deze afspraak de akte hebt goedgekeurd, zal de notaris je akte ondertekenen. Dan is je BV officieel opgericht. Hierna wordt je BV door de notaris ingeschreven bij de KvK.

Ten slotte nog een tip: ga ook altijd na of een persoonlijke holding iets voor jou is. De uitspraak “één BV is géén BV” is een bekend gezegde onder ondernemers. Met een persoonlijke holding ben je onder andere nog beter beschermd in geval van faillissement, geniet je van belastingvoordeel en bespaar je vaak ook nog eens geld. Ben je overtuigd en wil je overgaan tot het oprichten van je BV? Klik hier om gelijk van start te gaan!