money, profit, finance

Hoe vraag je een bedrijfslening aan?

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen? Dan biedt een bedrijfslening mogelijk uitkomst. Dankzij zo’n lening hoef je een investering namelijk niet op de lange baan te schuiven. Lijkt een bedrijfslening jou ook wel wat? Dan kun je er vandaag nog eentje aanvragen. Probleem is alleen dat lang niet iedere ondernemer weet hoe hij een bedrijfslening aanvraagt. Geldt dit ook voor jou? Wij bieden jou in deze tekst de helpende hand.

Bedrijfslening aanvragen bij een bank
Wanneer je een bedrijfslening aan wilt vragen, kun jij je allereerst richten tot een bank. De meeste banken verstrekken tegenwoordig namelijk wel een zakelijke lening aan bedrijven. Tegenwoordig kun je een aanvraag voor een bedrijfslening vaak via de website van een bank doen. Bij sommige banken dien je dan direct een aantal documenten aan te leveren. Om de aanvraag af te ronden, word je vaak uitgenodigd voor een gesprek. De bank spreekt dan een aantal zaken met jou door. Op basis van dit gesprek en de aangeleverde documenten bepaalt de bank vervolgens of je al dan niet een bedrijfslening krijgt.

Online bedrijfslening aanvragen
Veel ondernemers richten zich nog tot een bank voor het aanvragen van een bedrijfslening. Dit kan, maar het is niet noodzakelijk. Je kunt tegenwoordig namelijk ook online een zakelijke lening aanvragen. De laatste jaren zijn er namelijk steeds meer online kredietverstrekkers bijgekomen die zich hierop toeleggen. Grote voordeel hiervan is dat je de deur niet meer uit hoeft voor een bedrijfslening. Alles verloopt namelijk via het internet. Je hoeft zelfs niet op gesprek te komen. Uiteraard verstrekt een online kredietverstrekker jou niet zomaar een bedrijfslening. Nee, je moet wel aantoonbaar maken dat het verantwoord is om jou het geld te lenen.

Verschillende soorten bedrijfsleningen
Voordat je een bedrijfslening aanvraagt, moet je weten welke lening voor jou het beste is. Je hebt namelijk keuze uit verschillende bedrijfsleningen. We maken doorgaans onderscheid tussen een zakelijke lening en zakelijk krediet. Hieronder leggen we deze twee bedrijfsleningen kort toe.

– Zakelijke lenig
Wil je een bedrijfslening afsluiten voor een langlopende investering? Kies dan voor een zakelijke lening. Wanneer jouw aanvraag voor deze lening wordt goedgekeurd, ontvang je het geld direct op jouw rekening. Je kunt er hierdoor meteen mee investeren. Bij het afsluiten van de lening spreek je een vaste looptijd af met de (online) kredietverstrekker. De maximale looptijd is doorgaans 5 jaar. Je betaalt de lening terug in maandelijkse termijnen. Gedurende de hele looptijd van een zakelijke lening staat de rente vast.

– Zakelijk krediet
Naast een zakelijke lening kun je ook voor zakelijk krediet kiezen. Dit is met name handig wanneer je verwacht meerdere malen kleine geldbedragen nodig te hebben. Grootste verschil met een zakelijke lening is dat je het geld niet op jouw rekening ontvangt. Nee, want het wordt voor jou klaargezet bij een bank. Hierdoor heeft zakelijk krediet wel wat weg van een rekening courant krediet, waarbij je rood staat op een zakelijke rekening. Bij deze bedrijfslening los je – net als bij een zakelijke lening – maandelijks af. Afgelost geld kun je wel weer opnemen. Rente betaal je alleen over het bedrag dat je opneemt en niet over het hele bedrag dat je leent.