Lijst met grote videogame-evenementen in 2021

Het is veilig om te zeggen dat 2020 een interessante tijd was voor de videogame-industrie en de rest van de wereld. E3, GDC en andere evenementen werden geannuleerd omdat zowel uitgevers als ontwikkelaars een breed scala aan verschillende evenementen hielden, groot en klein.

We zijn nu in 2021 en er is niet veel veranderd. Games worden in een snel tempo uitgesteld en zullen blijven worden uitgesteld, maar dat betekent niet dat er niet veel is om naar uit te kijken. Daarom hebben we een lijst samengesteld met alle grote game-evenementen die in 2021 plaatsvinden – of al hebben plaatsgevonden. Dit omvat alle virtuele evenementen en persoonlijke evenementen die al dan niet plaatsvinden.

BlizzConline – 19 februari – 20
Zonder BlizzCon-evenement in 2020, hield Blizzard Entertainment in plaats daarvan een BlizzConline-evenement op 19 februari, waarbij Diablo 2: Resurrected werd onthuld en updates werden gegeven over games zoals Diablo 4 en Overwatch 2.

PlayStation State of Play – 25 februari
Sony hield op 25 februari een PlayStation State of Play, met een nieuwe kijk op games als Kena: Bridge of Spirits, Deathloop en de onthulling van de PS5-upgrade voor Final Fantasy 7 Remake.

GDC 2021 Showcase – 15-19 maart
GDC 2021 wordt opgedeeld in een aantal verschillende delen, met een showcase van 15-19 maart die voor iedereen gratis toegankelijk is. Het bevat lezingen van professionals in meerdere gebieden van de industrie.

Summer Game Fest – begint op 10 juni
Summer Game Fest keert terug voor 2021! Gastheer Geoff Keighley heeft bevestigd dat hoewel deze verzameling evenementen terugkomt, het niet de uitgestrekte affaire van drie maanden zal zijn die we vorig jaar hadden, maar in plaats daarvan tot een enkele maand zal worden beperkt. Keighley onthulde dat het op 10 juni begint. Het zal ongeveer 2 uur duren met 12+ premières, volgens Keighley.

Bron