Meer dan alleen gezelligheid: bedrijfsuitjes organiseren voor je team

Een bedrijfsuitje is meer dan alleen gezelligheid en lol. Wist je dat bedrijfsuitjes essentieel zijn voor een hecht team? Tijdens een gezellige dag met elkaar in een nieuwe omgeving leer je elkaar op een informele manier kennen. Misschien kom je er achter dat je baas eigenlijk een enorme grapjas is buiten het werk, of dat de stagiair ontzettend goed mensen kan aansturen. Om je een idee te geven, volgen de meest populaire bedrijfsuitjes van 2021.

Online bedrijfsuitjes 

Natuurlijk stond ook het afgelopen jaar weer in het teken van de Corona crisis. Door de maatregelen was het niet altijd mogelijk om alle evenementen door te laten gaan. Ook bedrijfsuitjes zagen er dit jaar iets anders uit dan normaal. In plaats van wilde borrels op kantoor, organiseerden veel bedrijven nu online activiteiten voor de thuiswerkers. Maar, dit was het verre van saai. Een online quiz, een bierproeverij of een bingoavond; men experimenteerde erop los met online bedrijfsuitjes. 

Suppen op bedrijfsuitjes

In de zomer was echter nog een stuk meer mogelijk. Je hebt het vast voorbij zien komen afgelopen zomer; groepen lachende mensen op paddleboards op het water. Het staand of op je knieën rond peddelen op een paddleboard wordt ook wel ‘suppen’ genoemd. Tijdens deze soort bedrijfsuitjes ga jij met je collega’s op de vaart, rivier, sloot of meer peddelen. Zelfs op de zee kun je suppen. In tegenstelling tot surfen, is suppen een stuk makkelijker. Als je gewend bent aan de stroming van het water is het makkelijk om je balans te houden. Toch moet je wel alert blijven; je zult niet de eerste zijn die tegen de kade aanbotst. Tijdens een bedrijfsuitje waarbij je gaat suppen kan je verzekerd zijn van een hoop plezier. 

Bedrijfsuitje met een spelcircuit met trainer 

Wil je alles uit bedrijfsuitjes halen? Dan is het een goed idee om een specialist in te huren. Deze professional weet alles van teambuilding. Een teamuitje dat gefocust is op teambuilding activiteiten is vaak gefocust op de kerncomponenten die een team goed laten functioneren. Tijdens een dagdeel met een trainer ga je tijdens de spellen, oefenen met samenwerking, communicatie en vertrouwen. De spellen zijn niet alleen gericht op groei van je team, maar voornamelijk om jou en je team een onvergetelijke dag te laten beleven met een hoop lol. 

Solex tour 

Je hebt vast weleens gehoord van een solex. Een solex is een klein soort brommer. Het afgelopen jaar werden de zogenaamde ‘solex tours’ steeds populairder bij veel bedrijven. Dit komt deels doordat een solex tour helemaal buiten plaatsvindt. Hierdoor is het in het kader van de corona maatregelen een verantwoorde activiteit onder de teamuitjes. Ontdek het prachtige landschap van Nederland op de solex, en scheur door stad en weiland met je collega’s. 

Kun je niet kiezen tussen de bedrijfsuitjes?

Kijk samen met je collega’s naar de opties. Wil je zorgen dat je samen met je team verder groeit, en wil je meer leren over samenwerking, communicatie en vertrouwen? Kies één van de bedrijfsuitjes waarbij je gebruik maakt van een teambuilding specialist. Samen met zijn of haar begeleiding haal je alles uit de teambuilding en maak je een leerzame en waanzinnige dag mee.