Meer hygiëne met een kantoorschoonmaak

Wil je de kantoorschoonmaak uitbesteden? Als ondernemer heb je vaak geen tijd om de schoonmaak goed uit te voeren. Je hebt immers een groot aantal andere werkzaamheden die gedurende de dag voorrang hebben. Toch is het belangrijk om naar een bedrijf te kijken die de schoonmaak voor jou kan gaan doen. Een van de bedrijven die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is Balans Schoonmaak. Voordat je een afspraak maakt moet je er wel voor zorgen dat je precies weet welke werkzaamheden je uit kunt besteden. Onderstaande informatie geeft jou hier meer kennis over. 

De kantoorschoonmaak als belangrijk onderdeel 

De kantoorschoonmaak is belangrijk. Je moet er immers voor zorgen dat je altijd een goed hygiënisch kantoorpand hebt, zodat jouw werknemers niet ziek worden. Gedurende de dag kan er veel stof op de oppervlakten komen en wordt het sanitair veelvuldig gebruikt. Dit zijn plekken die daarom wel met enige regelmaat bijgehouden moeten worden. Een schoonmaakbedrijf kan ervoor zorgen dat jij niet aan de schoonmaak hoeft te denken. Op vaste tijdstippen komen er mensen langs om de werkzaamheden uit te voeren, waardoor jij en jouw collega’s iedere dag weer in een schone omgeving kunnen werken. 

Het sanitair als belangrijk onderdeel 

Bij de kantoorschoonmaak kan bijvoorbeeld extra aandacht besteed worden aan het sanitair. Het sanitair kan snel vies worden en bacteriën krijgen hier de kans om te ontwikkelen. Dit is dus een deel van het kantoor dat volledig aangepakt moet worden en waar de schoonmaakploeg altijd moet komen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de werkplekken mee te laten nemen. Je bepaalt zelf hoe vaak dit gebeurt. Je kunt jouw wensen op dit gebied altijd bespreken met de professionals, zodat het helemaal aangepast wordt aan jouw wensen en je weet waar je aan toe bent met de schoonmaak. 

De periode tussen de schoonmaak bepalen 

Daarbij kan het ook zijn dat je bij de kantoorschoonmaak niet iedere week iemand over de vloer wilt hebben. Je kunt daarom altijd een periodieke schoonmaak in laten plannen en bepaalt dus zelf hoe frequent dit gaat zijn. Je kunt voor een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse schoonmaak zijn. Ook dit kan helemaal naar wens ingericht worden. Bespreek de mogelijkheden op dit gebied ook altijd tijdens het kennismakingsgesprek, zodat je zeker weet dat alles duidelijk op papier komt te staan en je niet voor verrassingen komt te staan. Alles kan opgenomen worden in het contract. 

Alles naar wens 

Door de kantoorschoonmaak uit te besteden aan Balans Schoonmaak, zorg je ervoor dat je altijd de hygiëne hebt die je wenst te hebben zonder dat je hier zelf nog tijd aan hoeft te besteden. Zelfs in geval van ziekte zal er iemand langskomen die de werkzaamheden uitvoert en alles naar wens maakt. Indien er toch een keer iets niet naar wens is, kunnen beide partijen terugvallen op het opgestelde contract en kunnen de vervolgstappen besproken worden. Je zorgt er hiermee voor dat je altijd op alles voorbereid bent en profiteert alleen maar van de voordelen van de schoonmaak.