Noppenfolie is een mooi materiaal dat ook verschillende functies heeft. Het mag in ieder geval in geen enkel magazijn ontbreken, want je kunt het gebruiken om producten beter te beschermen en om de loze ruimte in bijvoorbeeld verzenddozen mee op te vullen. Het folie is natuurlijk makkelijk te herkennen aan de met lucht gevulde noppen die aanwezig zijn. Voor veel mensen is het ook haast onweerstaanbaar om niet een paar van die luchtbubbels te laten knappen. Dus op het gebied van vermaak heeft het ook nog een functie. Maar zonder gekheid, het folie is multifunctioneel. En ook in verschillende maten en kleuren te verkrijgen. In onze blog vertellen we er meer over.
Noppenfolie van gerecycled materiaal
Laten we eerst het belangrijkste bespreken. Want veel mensen twijfelen over hoe milieuvriendelijk noppenfolie is. Het is immer plastic en dat klopt. Maar het folie kan milieuvriendelijk zijn als je voor de juiste versie kiest. Rollen die van gerecycled plastic zijn gemaakt zijn een stuk milieuvriendelijker en natuurlijk moet je er ook een beetje verstandig mee omgaan. Heb je echte meerdere rollen per week nodig om je dozen op te vullen? Dan kun je bijvoorbeeld veel beter kiezen voor een milieuvriendelijker vulmateriaal dat waarschijnlijk ook nog eens een stuk goedkoper is.
Waar kun je het voor gebruiken?
Zoals gezegd is noppenfolie multifunctioneel en in magazijnen wordt het materiaal vaak gebruikt om producten extra beschermend in te pakken. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt met elektronicaproducten of met andere breekbare goederen, is het slim om te kiezen om de dozen in te pakken in een laag bubbeltjesfolie om het vervolgens in een doos op te sturen. Noppenfolie is namelijk schokabsorberend! In dat kader kun je bijvoorbeeld ook demo producten waarbij de doos ontbreekt goed en stevig inpakken of particulieren kopen rollen met folie om bijvoorbeeld spulletjes in te pakken voor de verhuizing.
Waar moet je op letten als je noppenfolie wilt kopen?
Als je noppenfolie wilt kopen kun je op een aantal zaken letten. Daaronder op hoe breed en lang de rol is. Dan weet je hoeveel noppenfolie je hebt. Heb je vooral kleine materialen die je moet inpakken? Kies dan voor een iets minder brede variant om verspilling te voorkomen. Je kunt ook voor een rol met minder meters kiezen als je niet heel veel folie nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of voor het incidenteel inpakken van producten. De dikte van het folie geeft aan hoe stevig en schokabsorberend het is. Dit wordt vaak uitgedrukt in een waarde gevolg met de letters my (dikte in micron). Hoe hoger het getal des te dikker en dus steviger het folie is.
Alternatieven noppenfolie
Gebruik je noppenfolie uitsluitend als vulmateriaal en ben je op zoek naar alternatieven die goedkoper en/of milieuvriendelijker zijn? Denk dan aan andere materialen, zoals inpakpapier, luchtzakken of chips van foam. Ieder vulmateriaal heeft zo zijn voor- en nadelen en ook de kwaliteiten en prijzen lopen nogal uiteen. Doe dus eerst goed onderzoek naar de varianten voordat je voor een bepaald vulmateriaal kiest.