Waarom kiezen voor nearshoring?

Nearshoring is helemaal hip. Met de komst van het internet zijn de mogelijkheden eindeloos. Ook als het op personeel aankomt. Nederland is een klein landje en de developers zijn op een hand te tellen. Hierdoor is het dus lastig om aan het juiste personeel te komen voor jouw bedrijf of project. Nearshoring biedt de mogelijkheid om samen te werken met developers over de hele wereld. Op die manier heb je altijd een breed aanbod aan geschoolde developers die jou en jouw bedrijf kunnen helpen zonder dat je ergens aan vast zit. Daarnaast kunnen de kosten over het algemeen vrij laag worden gehouden doordat je werkt met salarisverschillen over de hele wereld. Nederland ligt vrij hoog met het inkomen waardoor je, met nearshoring, vaak op de kosten kunt besparen.

Developers over de grens

Doordat je met nearshoring kunt werken met developers van over de hele wereld zal je veelal communiceren via het internet. Via Teams, Zoom of Skype kunnen deze nieuwe aanwinsten de meetings bijwonen en kunnen jullie onderling overleggen. Nederlanders zijn over het algemeen goed in Engels dus dat zou geen probleem moeten zijn. Daarnaast zal je niet veel last hebben van verschillende tijdzones omdat je, met nearshoring, developers werft die in de buurt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor personeel binnen Europa. Op die manier houd je het tijdsverschil klein en de cultuurverschillen zullen ook niet heel groot zijn. Mocht we worden gekocht voor een bezoekje, dan zal dit ook geen lange reis zijn met nearshoring. 

Wanneer kies je niet voor nearshoring?

Heb je graag de touwtjes in eigen handen en wil je te allen tijde het overzicht bewaren? Dan is werken met externe developers niet de juiste keuze voor jouw bedrijf. Doordat de developers op afstand werken moet je de controle wel een beetje uit handen kunnen geven. Er zijn zat mogelijkheden zijn om te communiceren, maar je zal het de developers niet fysiek op kantoor zien. Uiteraard kan hier wel voor worden gekozen als de developers bereid zijn om naar Nederland te komen. Daarnaast is het ook van belang dat jij, en jouw medewerkers de Engelse taal machtig zijn, zodat er goed kan worden gecommuniceerd met elkaar. Ook moet je er rekening mee houden dat je ook tijd vrij maakt om te communiceren met jouw developers op afstand om alles vlot te laten verlopen. Wanneer dit alles geen probleem is, dan is dit de toekomst voor jouw bedrijf.

Stop met zoeken naar personeel

Met nearshoring hoef je geen uren meer te zoeken naar geschikt personeel. Je kunt via het internet een tal van geschikte developers vinden die staan te popelen om jou te helpen. Deze developers kunnen wonend zijn in Italië, Spanje, Duitsland of bijvoorbeeld Engeland. Door te werken met developers van over de hele wereld heb je altijd wel een developer tot je beschikking. Hierdoor heb je ook de kans dat je een developer of een development team kunt vinden die precies voldoet aan de eisen die jij stelt. De developers hebben allemaal hun eigen skills en kennis en kunnen, vaak binnen een à twee maanden aan de slag. De communicatie zal over het algemeen via het internet gaan.