Zonder limieten beleggen via eToro

eToro is een online handelsplatform en je kunt hier in diverse soorten beleggingsproducten investeren. Hiervoor moet je wel eerst een account aanmaken en de benodigde stappen in het aanmeldproces doorlopen. Het fijne is wel dat je bij eToro een oefen account kunt aanmaken. Zo kun je met het handelsplatform experimenteren, voordat je je eigen geld op het spel zet. Dat betekent dat je op alle buttons kunt klikken en de diverse grafieken kunt leren lezen, zodat het platform zelf geen geheimen meer kent. Met het virtuele geld merk je echter wel direct wat de effecten van je handelingen zijn. Dat is handig en voor beginnende beleggers ook echt nodig. Er wordt namelijk niet voor niets gewaarschuwd voor de risico’s van beleggen. Het laatste dat je wilt is geconfronteerd worden met je eigen gebrek aan kennis. Het demo account met je fictieve portefeuille biedt dan ook de kans om ervaring op te doen zonder het meteen in je portemonnee te voelen.

Copy traden met eToro

Een tweede hulplijn die je als beginnend belegger in kunt schakelen bij eToro is de functie ‘copy trading’. Dit is overigens niet alleen voor beginners een mooie techniek, want ook mensen met weinig tijd kunnen hier slim gebruik van maken. Je spiekt als het ware bij de expert af waar hij in investeert en doet zelf daarna een gelijksoortige transactie. Je kiest wellicht voor een ander bedrag bij je investering, maar je krijgt hiervoor wel hetzelfde resultaat als de expert bij eToro. Het is vooral een uitdaging om te ontdekken wie jij vindt dat slim handelt. Het kan om de momenten van handelen gaan, maar ook de inhoud van de portefeuille kan je interesse gewekt hebben. Of gaat het jou juist om het risicoprofiel dat je ook eens een kans wilt geven? Het punt is dat je van copy traden iets kunt leren. Je ervaart vanzelf wat het resultaat voor jou is en kunt op basis daarvan beslissen vaker te copy traden of juist terug te gaan naar je eigen handelsstrategie.

Welke markt kiezen voor je beleggingen?

Dit is waarschijnlijk de lastigste vraag wanneer je van start gaat op eToro. Vroeger op school leerde je wel over aandelen, valuta en grondstoffen, maar crypto bestond toen nog niet. Dus hoe weet je of beleggen in crypto iets voor jou is? Je kunt het zekere voor het onzekere nemen en het houden op wat voor jou bekend is. Daar is helemaal niks mis mee. Er worden nog steeds goede resultaten behaald met beleggen in grondstoffen en aandelen. Je kunt via Compare All Brokers ook kijken naar wat andere platforms te bieden hebben en concluderen dat eToro voor jou de ideale mix van beleggingsproducten heeft. Wil je meeliften op het succes van Elon Musk? Dan beleg je in aandelen Tesla. Denk je dat de reisbranche na de Coronacrisis weer snel aan gaat trekken? Dan kies je voor TUI AG. En kruipt het bloed stiekem toch waar het niet gaan kan of heb je de smaak te pakken? Dan zijn cryptovaluta een prima alternatief of verdiep je je in de meer risicovolle CFD’s die met hefbomen werken.